DATE GENERALE

SCURT ISTORIC

DSC_1356-Q2
S.C. NAPOMAR S.A. a fost infiintata in anul 1973 sub denumirea ” Fabrica de masini de rectificat” (FMR) devenind unul din principalii producatori de masini de rectificat mici si mijlocii din Romania.

In anul 1976 gama de produse ale societatii a fost largita cu componente hidraulice (filtre, dispozitive hidraulice de copiere) destinate masinilor unelte.

Anii 1979-1980 au reprezentat un salt atat in ceea ce priveste dezvoltarea capacitatilor de productie cat si in ceea ce priveste gama de produse, care s-a extins de la masini universale de rectificat conventionale, la masini de rectificat la tema, destinate unor componente, in special din industria auto romaneasca (supape, rotule, fante de segmenti), industria metalurgica (rectificare bare lungi) si industria de rulmenti.

Anii 1980-1990 au reprezentat o perioada de puternica dezvolatare a experientei personalului firmei prin asimilarea cunostiintelor si solutiilor destinate unei productii diverse. Acestea au proventi de la institutul de cercetari-proiectari masini-unelte autohton, precum si din cumpararea unor licente de fabricatie.

Anul 1990 a fost inceputul confruntarii societatii cu economia de piata, moment in care intreprinderea a trebuit sa se reprofileze datorita disparitiei aproape in totalitate a pietei traditionale.

Perioada 1990-1998 a fost o perioada de restructurare si innoire, atat a pietei si a produselor, cat si a parcului de utilaje din dotare. Folosind experienta acumulata, s-au realizat produse cerute de piata interna (masini de prelucrare a lemnului, hartiei, sticlei, piese de schimb etc.) cautandu-se cel mai favorabil drum spre o dezvoltare care sa valorifice cat ma profitabil experienta personalului si dotarile existente.

In anul 2001 NAPOMAR S.A. constituie o societate mixta cu Danobat Group din Spania, punandu-se bazele unei dezvoltari puternice a activitatii productive, a produselor si a pietei societatii, mentinand activitatea societatii in domeniul constructiei de masini unelte.

In prezent societatea livreaza aproape 90% din productie la export sub forma de masini unelte cu comanda numerica, piese si subansamble pentru echipamente de salvare marina, pentru industria energetica precum si pentru diversi alti beneficiari din alte domenii de activitate.

In martie 2013 NAPOMAR S.A. a finalizat cu succes un program de investitii cu fonduri europene, pe o durata de 3 ani, program destinat cresterii competivitatii economice prin cresterea capabilitatii si capacitatii mijloacelor de productie.

DATE ACTUALE

  • Numarul de angajati:  342
  • Suprafata de productie: 21000 mp